Pasta Vongole

Oké dit is zo simpel, maar zo lekker! En het ziet er zo gezellig uit. Er zijn echt duizend recepten te vinden voor pasta vongole, maar vandaag delen we onze favoriet.

Omdat er weinig ingrediënten in gaan, is het van belang dat je echt goed spul in huis haalt, dit maakt echt het verschil. In plaats van venusschelpen hebben wij kokkels gebruikt. Als toevoeging aan het originele recept zit er pancetta in (thanks Jamie!) dat maakt het nog net wat lekkerder.

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 g gedroogde spaghetti of linguini (is net wat dunner)
4 plakjes pancetta, dun gesneden
1 grote teen knoflook, fijngehakt
1-2 gedroogde rode pepertjes, verkruimeld (deze zijn HEET!) of 1 verse rode peper
750 g venusschelpen of kokkels
2 glazen witte wijn
flinke handvol verse peterselie, grof gehakt
zout en peper
olijfolie

Begin met de spaghetti, kook deze in gezouten kokend water beetgaar. Verwarm ondertussen een diepe pan en doe er een scheut olijfolie in. Bak de pancetta hierin goudbruin en doe er de knoflook en rode peper bij. Als de knoflook zacht wordt voeg je de venusschelpen toe. Roer door en voeg de witte wijn toe. Doe een deksel op de pan en laat een paar minuten doorkoken, tot alle venusschelpen open zijn (schelpen die dichtblijven en die je niet makkelijk open krijgt moet je weggooien, die zijn niet goed). Draai het vuur uit en voeg de uitgelekte spaghetti toe. Roer de peterselie erdoor, breng op smaak met zout en peper en serveer! Oja, vergeet een goed glas witte wijn erbij niet!

pasta vongole02

P.S. Weet je wat ook superlekker is? Voeg er kerstomaatjes aan toe en wat (zongedroogde) tomatenpuree (dit moet je doen na de knoflook en rode peper, dus voor de schelpen). Zo krijg je meer een sausje. Vervang de witte wijn dan door droge rosé.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s