Thaise biefstuk salade

Als je Oosters eten lekker vindt, moet je dit zeker een keer proberen. Het is snel, makkelijk en ook nog eens erg lekker! Wij hadden dit al lange tijd niet meer gegeten, omdat je soms sommige recepten vergeet. Als je dit gaat maken moet je in ieder geval zorgen dat je vlees van goede kwaliteit in huis haalt. Wij halen meestal ons vlees bij de Sligro, waar het vlees stukken beter van kwaliteit is dan bij de meeste supermarkten.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 (goede kwaliteit) biefstukken
10 cherrytomaten
halve komkommer
half bosje munt
1 bosui
Mihoen
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels sojasaus
halve limoen
olijfolie
1 theelepel sesamzaadjes
peper en zout

Als eerste maak je een marinade voor de biefstukken: doe de vissaus, sojasaus, limoensap, sesamzaadjes, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie in een schaaltje. Hou een beetje van de marinade apart om dit later als dressing te gebruiken. In de rest van de marinade leg je de biefstukken. Deze laat je ongeveer een half uurtje marineren.

Snijd de komkommer in stukjes en de cherrytomaten doormidden. Meng deze met een beetje olijfolie, gehakte munt en zout en peper. Hak de bosui fijn en doe deze in een apart schaaltje. Bak daarna de biefstuk in een koekenpan, 4 minuten de ene kant, 3 minuten de andere kant voor een mooie rosé biefstuk. Kook intussen de mihoen. Spoel de mihoen af onder koud water en doe deze in een schaal. Als je biefstuk klaar is laat je hem 5 minuten rusten. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn eigen salade samenstellen. Serveer met de apart gehouden marinade om als dressing te gebruiken. Om het af te maken is (sriracha) chilisaus er erg lekker bij.

thaise biefstuk salade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s