Gepofte zoete aardappel met chorizo en avocado

Met zoete aardappel kun je alle kanten op. Het is lekker en ook nog eens heel gezond. Er zit veel vitamine A, B6 en C in. Dit is onder andere goed voor je huid. Dit keer hebben we de zoete aardappel gepoft. Aanrader! Hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 zoete aardappels
1 rode paprika
100 g gedroogde chorizo worst
1 rijpe avocado
1 sjalot
1 bosuitje
1 half bosje koriander
halve rode peper
sap van een halve limoen
4 eetlepels yoghurt of crème fraîche
1 teentje knoflook
olijfolie
zout en peper

Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappels en prik met een vork er rondom gaatjes in. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg de zoete aardappels erop bestrooi met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie. Als de oven warm is schuif je de bakplaat erin. Stel de tijd in op 45 minuten. Snijd de chorizo in blokjes en de paprika in reepjes. Nadat de zoete aardappel 30 minuten in de oven heeft gestaan, leg je de chorizo en paprika bij de zoete aardappel op de bakplaat. Zet de bakplaat terug in de oven voor het laatste kwartiertje.

Ondertussen maak je van de yoghurt en avocado een sausje:
Prak de avocado in een schaaltje. Hak de sjalot, knoflook, koriander en de rode peper fijn. Voeg deze toe aan de avocado. Doe er het sap van een halve limoen en de yoghurt er bij en roer dit goed door. Breng op smaak met zout en peper.

Als de oven klaar is snijd je de zoete aardappel in de lengte open. Schep er een flinke lepel van de avocadosaus in. Doe hierop de chorizo en paprika. Als laatste garneer je het geheel met een beetje fijngesneden bosui. En nu genieten!

gepofte zoete aardappel met chorizo en paprika gepofte zoete aardappel met chorizo en paprika

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s