Couscoussalade met gegrilde kip

Deze couscoussalade is snel klaar en het makkelijke ervan is dat je veel restjes uit je koelkast erin kwijt kan. Bijna alle soorten groentes kun je er wel aan toevoegen. Wij hebben er vandaag een gemaakt met onder andere courgette en wortel. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kipfilets
1 theelepel oregano
1 courgette
2 wortels
8 cherrytomaten
2 bosuitjes
half bosje koriander
1 limoen
200 g couscous
0,5 l groente- of kipbouillon
zout en peper
olijfolie

Als eerste maak je de bouillon warm en giet je deze bij de couscous in een grote mengkom. Dek deze af met een deksel en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de zaadlijsten uit de courgette en snijd deze hem daarna in reepjes. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Bak de courgette en wortel in een pan met een beetje olijfolie, zout en peper. Roer ondertussen met een vork de couscous los in de kom. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in ringetjes. Voeg deze toe aan de couscous. Doe als de courgette en de wortel gaar zijn deze ook bij de couscous. Knijp er het sap van een limoen bij en voeg de fijngesneden koriander toe. Roer alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper.

Wrijf de kipfilets in met wat olijfolie en doe er zout en peper op. Strooi ook de oregano erover en bak ze ongeveer 5 minuten aan iedere kant in een koekenpan tot de kip gaar is. Als je dikke kipfilets hebt laat je ze iets langer liggen. Als ze klaar zijn, snijd je ze in reepjes. Opscheppen maar!

couscous salade met gegrilde kipfilet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s