Aardappelsalade met radijsjes en rode ui

Deze salade hebben wij als bijgerecht gemaakt voor bij een barbecue. Maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon als avondeten met een lekker stukje vlees of vis serveren. Het lekkerste is hij als de aardappels nog een beetje warm zijn. Dus als hij klaar is, snel opdienen! Hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 g krieltjes
1 flinke rode ui
8 radijsjes
2 theelepels maanzaad
half bosje dille
3 eetlepels mayonaise
1 eetlepel mosterd
zout en peper

Als eerste kook je de aardappels ongeveer 20 minuten in kokend water gaar. Snijd ondertussen de dille fijn, de rode ui in halve ringen en de radijsjes in dunne plakjes. Doe dit alles in een grote mengkom. Rooster het maanzaad kort in een koekenpan en voeg dit toe aan de mengkom. Roer er de mayonaise en mosterd doorheen. Als de aardappels klaar zijn spoel je ze even af onder de koude kraan zodat ze niet verder garen. Laat ze even uitdampen. Doe ze bij de overige ingrediënten, schep even om en breng op smaak met zout en peper. Snel opeten nu het nog warm is!

aardappelsalade met radijsjes en rode ui. aardappelsalade met radijsjes en rode ui.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s