Griekse quinoa salade

Quinoa salade: makkelijk, lekker en gezond. Dit keer heb ik de salade een Grieks tintje gegeven. Geen idee of ze dit in Griekenland eten, maar ze zouden het echt eens moeten proberen. Als ik een salade met quinoa als avondeten maak, maak ik altijd teveel zodat we het nog mee kunnen nemen als lunch. Dit keer aten we het als bijgerecht bij de BBQ, maar je kunt het ook eten met een stukje gegrilde kip of bijvoorbeeld merguez worstjes.

Ingrediënten (voor 4 personen):
ongeveer 180 gram quinoa
1 groente bouillonblokje
halve komkommer
halve courgette
1 paprika
15 cherrytomaatjes
4 eetlepels zwarte olijven
1 rode ui
125 gram feta
klein bosje dille
1 eetlepel gedroogde oregano
sap van een halve citroen
olijfolie
peper en zout

Was de quinoa en kook met ongeveer 300 ml water en het bouillonblokje gaar. Giet af en laat afkoelen. Ondertussen snijd je de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakjes. Verwijder dan bij de paprika de zaadlijsten en snijd in reepjes. Vervolgens bak je in een koekenpan met een scheutje olijfolie de courgette en paprika  samen met de oregano totdat de groenten een  beetje zacht zijn. Laat afkoelen en doe in een ruime schaal. Snijd vervolgens de komkommer, cherrytomaatjes, olijven en ui in kleine stukjes en voeg toe aan de schaal met courgette en paprika. Hak de dille en knoflook fijn en doe dit bij de rest van de groenten. Doe de quinoa bij de groenten, knijp er een halve citroen boven uit en voeg nu nog één of twee eetlepels olijfolie toe aan het geheel. Verkruimel de feta boven de salade, breng op smaak met peper en zout en meng alles goed door elkaar. Klaar is je salade!

griekse quinoa salade met gegrilde groenten, feta en dille

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s