Paprika-tomatensoep

Ik ging lunchen bij een heel leuk tentje in Den Bosch en daar stond paprikasoep op de kaart. Ik bestelde het niet, maar eenmaal thuis had ik dus mega veel zin in paprikasoep en ging ik zelf aan de slag. Zelf soep maken is heel makkelijk en meestal een stuk gezonder dan soep uit een pakje. Behalve paprika deed ik er nog wat andere groenten in die nog in de koelkast lagen. Met een stokbroodje kan de soep ook als hoofdgerecht worden gegeten.

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 rode paprika’s
2 kleine wortels of 1 grote
3 grote tomaten of 6 wat kleinere
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel (gerookt) paprikapoeder
1 liter groentebouillon
handje verse oregano (of basilicum, peterselie, tijm net wat je in huis hebt)
olijfolie
peper en zout
eventueel een paar eetlepels crème fraîche

Maak eerst de groenten schoon. Snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in stukjes. Schil de wortel en snijd in blokjes. Snijd ook de ui en knoflook fijn en de tomaten in stukjes. Verwarm in een pan met dikke bodem een scheutje olijfolie en bak hierin de paprika, wortel en ui op laag vuur. Als de groenten een beetje glazig worden (na ongeveer 10 minuten) doe je er de tomaten, knoflook, tomatenpuree en paprikapoeder bij. Bak nog even goed door en voeg na een paar minuten de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer een kwartiertje pruttelen tot de groenten zacht zijn. Hak de oregano fijn en doe dit in de soep. Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Dien op en doe er eventueel een lepel crème fraîche op.

paprikasoep met tomaten en wortel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s