Kip pukka pukka

Pukka gele curry, oftewel ‘Kip Pukka Pukka’ zoals wij het gerecht gedoopt hebben. Dit recept komt uit het boek ‘Bespaar met Jamie’ van wie kan het ook anders; Jamie Oliver. Dit staat bij ons super vaak op tafel, dus mag niet ontbreken op de blog. Het is even wat werk, maar het is het dubbel en dwars waard!

Ingrediënten (voor 4 personen):
2 uien
4 tenen knoflook
1 stuk gember, ongeveer even groot als je duim
2 gele paprika’s
1 kippenbouillonblokje
1 of 2 verse rode pepers
half bosje verse koriander
1 theelepel honing
1 theelepel gemalen kurkuma
2 theelepels kerriepoeder
8 drumsticks
olijfolie
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 theelepel tomatenpuree
1 mok basmatirijst
yoghurt voor erbij

Begin met de curry: pel de uien en knoflook, schil de gember, snijd de paprika in vieren en verwijder de zaadlijsten. Doe 1 ui, 1 paprika en de knoflook, gember, rode peper (zonder zaadjes als je niet van pittig houdt), koriandersteeltjes, honing, specerijen en het bouillonblokje in de keukenmachine en hak tot een fijne pasta.

Zet een braadpan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak hierin de drumsticks goudbruin, dit duurt ongeveer 10 minuten. Snijd ondertussen de andere ui en paprika in blokjes. Leg dan de drumsticks op een bord, maar laat de pan op het vuur. Doe hierin de ui en paprika en voeg na een paar minuten bakken de currypasta toe die je net gemaakt hebt. Laat 5 minuten op het vuur staan en giet er dan 500 milliliter kokend water bij. Laat de  kikkererwten uitlekken en roer dit samen met de tomatenpuree en wat peper en zout erdoor. Doe nu de drumsticks er weer bij, leg de deksel op de pan en draai het vuur laag. Dit moet nu ongeveer drie kwartier zachtjes pruttelen zodat de kip helemaal gaar wordt en de saus dik is.

Kook na ongeveer een half uur de rijst gaar. Serveer de curry met de rijst, bestrooi met de korianderblaadjes (zijn wij voor de foto vergeten, oeps!) en doe er een paar lepels yoghurt op. Lekker!

Wij dronken hier een cider met gember van Thistly Cross bij, wat heel goed past bij dit gerecht. Deze cider is onder andere verkrijgbaar bij De Bierbrigadier in Eindhoven.pukka gele curry met kip en kikkererwten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s