Kabeljauw met doperwtenpuree

Dit is een recept dat we ooit hebben gezien in de Allerhande. Alleen hebben we hier een klein beetje onze eigen versie van gemaakt. Bij puree denk je vaak aan winter, maar deze doperwtenpuree kan prima in de zomer! Door de chorizo in het sausje krijgt het wat pit. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kabeljauwfilets
250 g diepvrieserwten
200 g aardappels of krieltjes
150 g chorizo
2 tomaten
1 ui
handje vol munt
1 limoen
1 teentje knoflook
1 theelepel venkelzaad
klontje boter
olijfolie
zout en peper

Als eerste breng je een ruime pan water aan de kook en verwarm je de oven voor op 180 graden. Doe de kabeljauwfilets in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout en strooi het venkelzaad er overheen. Knijp het sap van een halve limoen erover om het wat frisheid te geven. Als de oven warm is schuif je de schaal erin en zet je de tijd op 20 minuten.
Als het water kookt doe je de geschilde aardappels in de pan. Bij krieltjes kun je de schil laten zitten, dit hebben wij deze keer ook gedaan. De aardappels hebben ook ongeveer 20 minuten nodig. Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn en de chorizo in blokjes. Deze bak je samen in een koekenpan. Snijd de tomaat in blokjes en voeg deze toe als de ui zacht begint te worden. Voeg de limoensap van een halve limoen en een scheutje water toe. Laat dit op laag vuur zachtjes pruttelen. Als de aardappels nog 5 minuten moeten voeg je de doperwten toe. Als de aardappels en de doperwten gaar zijn, giet je ze af en mik je ze terug in de pan. Voeg de munt, een klontje boter en een scheutje olijfolie toe. Pureer met een stamper. Hierdoor blijft de puree iets grover. Als je hem wat gladder wil hebben zul je met een staafmixer in de weer moeten. Breng op smaak met zout en peper. Als de vis klaar is schep je een flinke lepel puree op een bord, visje erbij en 2 flinke lepels van de chorizo saus eroverheen. Garneer eventueel nog met munt. Eet smakelijk!

kabeljauw met doperwtenpuree02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s