Salsa verde

Deze salsa is eigenlijk altijd lekker. Kan bijna niet mislukken en past bij heel veel dingen. Het enige wat belangrijk is dat je de verhoudingen van de ingrediënten een beetje goed in de gaten houdt. De beste manier om salsa te maken is door alle ingrediënten met de hand heel fijn te hakken. De salsa is heerlijk met gegrild of geroosterd vlees en vis. Of maak een aardappelsalade door krieltjes te koken en er een paar scheppen salsa verde doorheen te roeren. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen):
2 teentjes knoflook
klein handje kappertjes
klein handje augurkjes
4 ansjovisfilets
bosje peterselie
bosje basilicum (alleen de blaadjes)
bosje munt (alleen de blaadjes)
1 eetlepel dijonmosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
6 eetlepels olijfolie
zout en peper

Hak de knoflook, kappertjes, augurkjes, ansjovis en de kruiden heel fijn en doe alles in een kom. Doe de mosterd en de azijn erbij en roer dan langzaam de olijfolie door tot je de juiste dikte hebt. Let op, niet teveel! Iets extra toevoegen gaat makkelijk maar iets eruit halen niet. Proef en doe er zoveel peper en zout bij totdat de samen in balans zijn.  salsa verde

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s