Risotto met cantharellen en spinaziesalade

Risotto lijkt misschien veel werk, maar het valt reuze mee. Het enige dat belangrijk is, is dat je moet blijven roeren. Dit zorgt ervoor de de risotto lekker smeuïg wordt. Als je risotto gaat maken is het ook handig om eerst alles klaar te hebben staan waardoor je alle aandacht aan je risotto kunt schenken. Zie hieronder ons recept met cantharellen. Wij serveerden deze risotto met een simpele spinaziesalade voor de nodige vitamientjes!

Ingrediënten (voor 2 personen):
200 g risottorijst
3 stengels bleekselderij
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 liter kippen- of groentebouillon
200 g cantharellen (of andere paddenstoelen, een mix kan ook)
1 glas (het liefst droge) witte wijn
Parmezaanse kaas
handje vol tijm
klontje boter
zout en peper

Voor de spinaziesalade:
100 g spinazie
5 zongedroogde tomaatjes
3 of 4 artisjokharten uit blik
8 groene olijven (zonder pit)
sap van een halve citroen
Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper

Zorg als eerste dat je de bouillon warm hebt staan. Snijd de bleekselderij en sjalot fijn en fruit deze aan in een pan met een dikke bodem. Voeg het fijngesneden teentje knoflook toe en als de bleekselderij bijna zacht is gooi je de risottorijst erbij. Zorg dat je nu goed blijft roeren. Door de risotto rijst kort te bakken, word deze een beetje glazig. Nu voeg je de wijn toe. Als de wijn is opgenomen voeg je met een soeplepel telkens een klein beetje bouillon toe. Doe er niet teveel ineens bij, de risottorijst moet wel de kans krijgen om het vocht op te nemen. Blijf hierbij goed roeren. Als je de helft van de bouillon hebt toegevoegd, doe je er de cantharellen en de tijm bij. Voeg geleidelijk de rest van de bouillon toe en blijf goed roeren. Draai het vuur uit, voeg een klontje boter toe en rasp en flink van Parmezaanse kaas overheen. Roer goed door en doe een deksel op de pan. Dit zorgt ervoor dat de risotto lekker smeuïg wordt. Doe ondertussen de spinazie in een komt en hak de zongedroogde tomaten, olijven en artisjokharten fijn. Doe deze bij de spinazie. Een klein scheutje olijfolie erbij en het sap van de halve citroen. Schaaf er wat Parmezaanse kaas over, breng op smaak met zout en peper en je salade is klaar. Ondertussen is je risotto ook klaar. Serveer met een goed glas wijn!

risotto met cantharellen spinziesalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s