Flensjes met maandzaad en limoencrème

Op Pinterest zag ik pannenkoekjes met maanzaad en dat zag er zo leuk uit dat ik dat natuurlijk ook moest maken. Ik heb er flensjes van gemaakt en er een limoencrème bij gemaakt, zie het maar als een variatie op maanzaad-citroencake. Je kunt het maanzaad natuurlijk ook weglaten als je dat niet in huis hebt.

Ingrediënten (voor 8 flensjes):
120 g bloem
1 ei
350 ml (karne)melk
2 eetlepels maanzaad
rasp en sap van 1 limoen
paar flinke eetlepels Griekse of Turkse yoghurt
poedersuiker
boter
fruit om er bij te serveren, zoals bramen, blauwe bessen of frambozen

Begin met het beslag: roer met een garde een glad beslag van de bloem, het ei, de melk en het maanzaad. Verwarm een grote koekenpan op het fornuis en smelt er een klontje boter in. Bak dunne flensjes van het beslag. Keer de flensjes halverwege en bak totdat ze goudbruin zijn. De flensjes kun je warm houden op een bord met een deksel erop. Maak ondertussen de limoencrème. Doe een paar flinke eetlepels yoghurt in een schaaltje en voeg de rasp en sap van de limoen toe. Breng op smaak met poedersuiker. Serveer de gebakken flensjes met de limoencrème en wat fruit. Fijn weekend!flensjes met maanzaad en limoencreme

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s