Kikkererwtensoep met spinazie en chorizo

Ik zal het maar meteen toegeven: deze soep is niet moeders mooiste, het is een beetje een rommeltje. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, hij smaakt heerlijk en vult als een malle. Dit recept komt uit Jamie’s Dinners en is perfect voor een regenachtige zondag. Ik maak eigenlijk standaard teveel soep, zodat de rest in de vriezer kan voor als je een keer geen zin of geen tijd hebt om te koken.

Ingrediënten (voor 4 personen):
150 g chorizo
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
350 g verse spinazie
8 verse tomaten
1 blik kikkererwten, is ongeveer 400 g (uitgelekt)
1 liter kippenbouillon
50 g prosciutto
2 hardgekookte eieren
olijfolie
peper en zout

Hak eerst de chorizo, ui, knoflook en bleekselderij fijn. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd in blokjes. Verhit dan een paar eetlepels olijfolie in een grote soeppan en doe er de chorizo in. Laat dit een paar minuten bakken en doe er dan de ui, knoflook en bleekselderij bij. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat een klein kwartiertje bakken, maar laat niet bruin worden. Haal dan de deksel van de pan (nu ruikt het echt al mega lekker, jammie!) roer goed door en laat het mengsel nu een beetje bruin worden. Voeg dan de spinazie, kikkererwten, tomaten en bouillon toe. Laat de soep aan de kook komen, zet het vuur lager en laat de soep drie kwartier zachtjes koken. Als de soep te dik is, voeg je gewoon een klein beetje water toe.

Na ongeveer 3 kwartier is het de bedoeling dat je ongeveer een derde deel van de soep pureert. Schep dit in een maatbeker of andere pan en pureer met de staafmixer fijn. Voeg de gepureerde soep dan weer toe aan de niet-gepureerde soep. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout. Hak de prosciutto en de gekookte eieren fijn. Bij die gekookte eieren hadden wij zelf ook een klein wtf-momentje, maar het is erg lekker en hierdoor vult de soep goed en heb je eigenlijk niet iets van brood erbij nodig. Haal de pan van het vuur en roer de prosciutto er doorheen. Serveer de soep met wat hardgekookt ei erop.

kikkererwtensoep met spinazie01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s