Wraps met gemarineerde kip en tomatensalsa

Wraps met kip is toch wel een soort van comfortfood voor ons; het is makkelijk en lekker. Als we niet weten wat we moeten eten (wat niet vaak voorkomt) kiezen we voor wraps met kip. Deze versie kost iets meer tijd, omdat je de kip moet marineren. Hierdoor wordt de kip lekker mals en hoe langer je hem marineert, hoe beter. Zeker het proberen waard!

Ingrediënten (voor 2 personen):
100 ml Griekse yoghurt
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook
1 eetlepel korianderblaadjes
1 eetlepel muntblaadjes
½ theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemberpoeder
1 gedroogd chilipepertje
1 flinke snuf zout
300 g kippendijfilet of kipfilet
2 paprika’s
2 kleine of 1 grote ui
2 grote tomaten
klein handje koriander
8 kleine wraps
handje sla en crème fraîche voor erbij
olijfolie
peper en zout

De kip moet minimaal 3 uur, maar liever een hele nacht in de marinade staan. Begin daarom met de marinade te maken. Hiervoor hak je eerst de knoflook, koriander- en muntblaadjes en het gedroogde pepertje fijn. Meng de yoghurt, olie, citroensap, knoflook, kruiden, specerijen, snuf zout en het pepertje door elkaar. Snijd de kip in blokjes van ongeveer 2 centimeter en doe bij de marinade. Meng goed door elkaar en laat vervolgens een paar uur in de koelkast marineren.

Voor de tomatensalsa die je erbij kunt serveren snijd je de tomaten in kleine blokjes. Hak de koriander fijn en meng met de tomaten, samen met ongeveer 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout.

Als de kip goed gemarineerd is, kun je gaan bakken. Verwarm een pan op het vuur en voeg een scheutje olijfolie toe. Schep de kip uit de marinade, doe in de pan en bak de kip gaar. Snijd ondertussen de ui in dunne ringen en de paprika in repen. Verwarm de oven vast voor om de wraps warm te maken. Voeg halverwege de baktijd van de kip de ui toe en als de kip bijna gaar is voeg je de paprika toe. Bak nog even mee. Maak de wraps warm en serveer vervolgens met de kip, de tomatensalsa, wat sla en een lepel crème fraîche.

wraps met gemarineerde kip en tomatensalsa wraps met gemarineerde kip en tomatensalsa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s