Persiana: recepten uit het Midden-Oosten & verder

Wij koken graag recepten met invloeden uit het Midden-Oosten. Gerechten met smaken als komijn, ras el hanout, harissa, bulgur, granaatappel en saffraan staan hier regelmatig op tafel. De gerechten zijn vaak erg kleurrijk en wat is er fijner dan een klein feestje op je bord na een dag hard werken? Hier sluit het boek Persiana van Sabrina Ghayour perfect op aan.

Sabrina’s manier van koken is gebaseerd op ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden. Je hoeft dus niet stad en land af te zoeken naar een specifiek ingrediënt. Ook geeft ze aan dat je een recept heus niet helemaal hoeft te volgen; volg de basis en laat dingen weg of voeg juist toe. De recepten in dit boek bevatten niet teveel ingrediënten en je bent over het algemeen niet te lang bezig met een gerecht. Het is wel makkelijker als je een aantal specerijen en harissa in je keukenkastje hebt staan, zodat je snel van start kunt!Kookboek Persiana

Het boek is ingedeeld in 6 verschillende hoofdstukken waaronder ‘mezze & gerechten om te delen’, waar allemaal kleine hapjes te vinden zijn waarmee je een tafel vol kunt zetten om gezellig te delen, ‘vlees & vis’ met veel afwisselende recepten en ‘salades & groenten’ waarin zowel bijgerechten als maaltijdsalades te vinden zijn. Ook desserts, soep- en broodrecepten zijn volop vertegenwoordigd. Van bulgursalade tot Oosterse Eton Mess; er is voor iedereen wat in te vinden. De recepten zijn duidelijk, de foto’s mooi en de ingrediëntenlijst niet te lang of ingewikkeld (big like!). Een boek wat zeker een aanrader is, ook als je nog niet bekend bent met de Midden-Oosterse keuken.Kookboek Persiana

Morgen plaatsen we het recept van salade van kip met artisjok en een yogurtdressing online!

Persiana, Sabrina Ghayour, € 24,95

Een gedachte over “Persiana: recepten uit het Midden-Oosten & verder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s