Salade van kip met artisjok en een yoghurtdressing

Dit recept komt uit het boek Persiana van Sabrina Ghayour, waar je gisteren de review van hebt kunnen lezen. Deze salade staat hier regelmatig op tafel; het is lekker, snel klaar en gezond. En weer een keer wat anders dan de standaard caesar salade. We hebben het een klein beetje aangepast, hieronder onze versie.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kipfilets of 4 kippendijfilets
6 artiskjokharten uit blik
klein bosje verse gemengde kruiden: bieslook, munt en peterselie
1 rode ui
1 rode peper
300 g veldsla
150 g feta
handje walnoten
200 g Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
1 el sumak
1 tl gedroogde munt
geraspte schil + sap van 1 citroen
olijfolie
peper en zout

Verhit een koekenpan met een beetje olijfolie op hoog vuur. Als je dikke kipfilets hebt, leg deze dan tussen twee stukken vershoudfolie en plet ze met een deegroller tot ze wat dunner zijn. Breng op smaak met peper en zout en bak de kipfilets 6 minuten (afhankelijk van de dikte) aan elke kant tot ze gaar zijn. Haal van het vuur en laat rusten. Snijd de artisjokharten in stukjes, de uien in dunne halve ringen en de rode peper in dunne ringetjes. Hak de kruiden grof.

Maak nu de dressing. Hiervoor meng je de Griekse yoghurt, het teentje knoflook (uitgeperst), 1 eetlepel sumak, 1 theelepel gedroogde munt en de rasp en sap van de citroen door elkaar. Meng er 3 eetlepels olijfolie door.

Doe de veldsla in een schaal samen met de artisjok, rode ui, rode peper en de kruiden. Verkruimel de feta en de walnoten erover. Snijd de kipfilet in dunne plakken en verdeel over de salade. Besprenkel met de dressing en serveer! Eventueel kun je er wat Turks brood bij eten.

salade van kip met artisjok en yoghurtdressing

Een gedachte over “Salade van kip met artisjok en een yoghurtdressing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s