Rommelige spaghetti

Deze spaghetti is iets anders dan dat je waarschijnlijk gewend bent. Hij is vegetarisch en de ”saus” dien je er koud bij te eten. Laat je hierdoor niet afschrikken het is namelijk een heerlijke spaghetti voor de warme zomerdagen. Trouwens de olijven die ik hiervoor gebruik zijn olijven met pit. Deze zijn zoveel lekkerder dan degene zonder pit. Het is iets meer werk, maar zeker de moeite waard! Je kunt de pit makkelijker verwijderen door ze te pletten met de platte kant van het mes. Hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):
200 g spaghetti
100 g spinazie
2 of 3 geroosterde paprika’s uit pot
6 kleine tasty tom tomaten
100 g uitgelekte artisjokharten uit blik
8 zongedroogde tomaatjes
ongeveer 15 zwarte en/of groene olijven
handje vol basilicum (alleen de blaadjes)
olijfolie
balsamicoazijn
zout en peper

Kook de spaghetti al dente in gezouten water. Doe de spinazie in een ruime schaal en hak de rest van de ingrediënten fijn. Het maakt niet zoveel uit hoe je ze hakt, als je ze maar hakt. Meng alles door elkaar en voeg 3 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel balsamicoazijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af zodra deze klaar is en meng met de rest. Opscheppen en eventueel kun je er nog wat Parmezaanse kaas overheen raspen.

rommelige spaghetti met spinazie en tomaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s