Salade met burrata en gegrilde groenten

Oké eigenlijk is dit dus een bordje Italiaanse Antipasti helemaal voor je zelf. Ideaal voor als je niet van delen houdt (he Wout-jan). Burrata is een soort mozzarella, die is ingespoten met room, super lekker en gewoon te koop bij de AH. Dit gerecht is perfect voor op een luie zondag, lekker op de bank met een stokbroodje met gezouten roomboter erbij.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 bollen Burrata
klein zakje gemengde sla (80 g)
halve courgette
halve aubergine
8 cherrytomaatjes
4 plakken Parmaham
1 tl gedroogde oregano
1 klein teentje knoflook
olijfolie
balsamico azijn
peper en zout

Snijd als eerste de courgette en aubergine in dunne plakken. Meng in een schaaltje wat olijfolie, de teen knoflook (uitgeperst), de oregano en wat peper en zout. Bestrijk de plakken courgette en aubergine met dit mengsel. Laat een (grill) pan goed heet worden en bak hierin de courgette en aubergine goudbruin. Leg ze als ze klaar zijn even apart. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden. Pak twee borden en verdeel hierover de gemengde sla. Leg de gegrilde groenten en de tomaatjes op de sla. Laat de bollen burrata voorzichtig uitlekken en leg op de groenten. Scheur nu de Parmaham in stukken en drapeer over het bord heen. Maak nog snel een dressing van 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel balsamico azijn en wat peper en zout en druppel dit naar smaak over de salade heen. En nu? Genieten!

salade van gegrilde groenten met burrata

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s