Tagliatelle met pesto, parmaham en mozarella

Eigenlijk is dit niet meer dan pasta koken en er een aantal lekkere dingen doorheen roeren. Zelfgemaakte pesto maakt dit gerecht wel echt lekkerder, maar mocht je daar om wat voor reden dan ook geen zin in hebben, haal dan een bakje verse pesto bij de AH.

Ingrediënten (voor 2 personen):
200 g tagliatelle
1 grote witte ui
2 paprika’s (rood en/of geel)
4 el pesto
1 flinke hand rucola
1 hand cherrytomaatjes
1 bol mozarella
8 plakjes Parmaham
olijfolie
peper en zout

Begin met de tagliatelle: kook deze volgens de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui, snijd de paprika’s in kleine blokjes en de cherrytomaatjes doormidden. Verwarm een grote pan (in deze pan meng je straks alles, scheelt weer afwas) met een scheut olijfolie op het vuur. Fruit hierin de ui en paprikablokjes in ongeveer 5 minuten tot het een beetje zacht is. Als de tagliatelle klaar is giet je deze af en voeg je dit toe aan het ui- en paprikaprutje. Draai het vuur uit. Roer er nu de pesto door en ook de rucola en cherrytomaatjes. Verdeel over de borden en scheur de mozarella in stukjes over de pasta. Als laatste drapeer je de Parmaham er nonchalant overheen. Klaar!

Tagliatelle met pesto, mozarella en parmaham

Een gedachte over “Tagliatelle met pesto, parmaham en mozarella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s