Biefstuk met avocado en cherrytomaten

Met biefstuk kun je vele kanten op. Deze keer heb ik hem gebakken in een marinade van sojasaus en sesamolie. Wat dit gerecht zo lekker maakt is de zachte, warme avocado. Het klinkt misschien een beetje raar, maar het is zeker de moeite waard om te proberen. Een voordeel is dat het supersnel klaar is. Kwestie van even een marinade maken en wat ingrediënten hakken. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 goede kwaliteit biefstukken
1 rijpe avocado
10 cherrytomaten
2 bosuitjes
2 el sojasaus
1 el sesamolie
1 el sesamzaadjes
zout en peper
olijfolie
mihoen voor erbij

Maak als eerste de marinade voor het vlees. Doe 1 gesneden bosui, sojasaus, sesamolie, sesamzaadjes, zout, peper en 2 eetlepels olijfolie in een kom. Voeg hier de in reepjes gesneden biefstuk aan toe. Laat dit minimaal een half uurtje marineren. Kook ondertussen de mihoen volgens de verpakking. Zet een halfhoge braadpan op het vuur en verhit hierin een scheutje olijfolie. Gooi de biefstuk met marinade en al in de pan. Bak ongeveer 5 minuten. Snijd de avocado in reepjes en voeg deze toe aan de pan. Als de avocado zacht begint te worden is het klaar. Halveer de cherrytomaten. Beetje mihoen op een bord, biefstuk met avocado en de cherrytomaten eroverheen en garneer eventueel nog met wat vers gesneden bosui.

biefstuk met avocado en cherrytomaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s