Kokos limoencake

Ik weet niet waarom, maar ik vind dit gewoon een hele gezellige cake. En hij is zo gemaakt. Ook kokos-haters lusten deze cake, want de kokos-smaak is heel subtiel. Het recept komt uit het all-day breakfast kookboek.

Ingrediënten (voor 1 cake):
80 g boter
2 eieren
300 ml melk
rasp + sap van 1 limoen
300 g bloem
2 tl bakpoeder
200 g rietsuiker
150 g gemalen kokos

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Pak nu 2 kommen. In de ene kom meng je de bloem, bakpoeder, suiker, kokos, de limoenrasp en een snuf zout (droge ingrediënten). In de andere kom klop je de eieren los met de melk en het sap van de limoen (natte ingrediënten). Giet nu het eimengsel bij het bloemmengsel en voeg ook de gesmolten boter toe. Meng alles met een spatel snel tot een glad beslag. Vet een bakblik in en bekleed eventueel met bakpapier. Schep het beslag hierin. Bak de cake in de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als je er met een satéprikker in prikt en de satéprikker er vervolgens schoon uit komt (grootmoeders tip!). Laat de cake even afkoelen. Jammie!

kokos limoencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s