Hummus met komijn en koriander

Er zijn duizenden recepten voor hummus te vinden, maar bij Het Ketelhuis in Eindhoven kregen we lekker vers brood geserveerd met hummus waar komijn en koriander in zat. Dat moesten we thuis ook maken. Hieronder onze variatie op het recept. Dit keer hebben we gedroogde kikkererwten gebruikt: deze moet je een nacht laten weken en een paar uur koken. Dit is lekkerder dan kikkererwten uit blik, maar als dit je te lang duurt, pak dan gewoon een blik kikkererwten.

Ingrediënten (voor best veel hummus):
250 g gedroogde kikkererwten
1 tl bakpoeder
1 dl witte tahini (te koop bij de toko, maar ook bij de AH)
1 teentje knoflook
halve citroen
1 tl komijn
klein bosje koriander
zout
olijfolie

Als je gedroogde kikkererwten gebruikt, begin dan met het weken van de kikkererwten. Doe de kikkererwten in een grote kom met ruim koud water en 1 theelepel bakpoeder. Laat een nacht staan. Spoel dan de kikkererwten schoon en laat ze goed uitlekken. Vervolgens doe je ze in een grote pan, voeg zoveel water toe zodat ze ongeveer 2 cm onder water staan. Voeg 1 theelepel bakpoeder toe en breng aan de kook. Laat ongeveer 2 tot 3 uur koken op laag vuur, tot de kikkererwten heel zacht zijn. Giet af, maar bewaar het kookvocht! Laat de kikkererwten afkoelen.

Pureer de kikkererwten met 2/3 van de tahini in de keukenmachine. Dit duurt best lang, ongeveer 10 minuten. De kikkererwten krijgen een hele lichte kleur en het moet een zalvige consistentie zijn. Als de hummus te dik is, voeg dan wat het kookvocht toe, totdat het voor jou de juiste dikte heeft. Hak de knoflook en koriander fijn. Voeg toe aan de hummus, evenals de rest van de tahini, de komijn, een kneep citroensap, flinke scheut olijfolie en wat zout. Proef en voeg eventueel nog wat komijn, olijfolie of citroensap toe. Lekker op Turks brood of een pita broodje.

hummus met komijn en koriander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s