Zoetzure kip met mie en groenten

Deze zoetzure kip (wat volgens Maartje niet zoetzuur is) heeft een Aziatisch tintje. Hierbij kun je ook makkelijk restjes groeten opmaken die je nog hebt liggen. Doe er in wat jou lekker lijkt. Wij hebben de zoetzure kip gegeten met mie, maar het kan ook perfect met rijst. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kipfilets
halve ananas
100 g kastanjechampignons
1 rode ui
100 g sugarsnaps
1 gele paprika
half bosje koriander
sap van 2 limoenen
1 el vissaus
2 el basterdsuiker
300 ml kippenbouillon
1 el maïzena
zonnebloemolie
zout en peper
voor 2 personen mie

Als eerste ga je de kip marineren, oftewel zoetzuur maken. Snijd de kipfilet in kleine blokjes en doe deze in een kom. Voeg hier het sap van de limoenen, vissaus, basterdsuiker, zout en peper en een scheutje zonnebloemolie aan toe. Laat dit minimaal een half uurtje marineren.

Snijd ondertussen de paprika en de ananas in blokjes. Verse ananas is natuurlijk het lekkerst, maar als je dit teveel moeite vindt kun je ook kant en klare kopen. Ontdoe de sugarsnaps van het draadje wat over een zijkant loopt. Snijd de rode ui in dunne halve ringen en de champignons in plakjes. Kook ondertussen de mie gaar volgens de verpakking. Zet een grote braadpan op het vuur en verhit hierin 1 el zonnebloemolie. Bak hierin de kip. Voeg na een paar minuten de ui, paprika, sugarsnaps, champignons en ananas toe. Laat dit ongeveer 10 minuten bakken en voeg dan de bouillon toe. Roer de maïzena in een schaaltje met 2 el water tot een dun papje. Voeg dit ook toe aan de pan. Laat nu nog even 10 minuten zachtjes pruttelen. Schep samen met de mie op een bord en scheur en wat blaadjes koriander overheen ter garnering. Om een beetje pit toe te voegen kun je er (sriracha) chilisaus bij serveren.

zoetzure kip met groeten en mie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s