Schelpjespasta met verse worst

Vaak wordt pasta gemaakt met een saus waar gehakt in zit. In dit recept gebruik je verse worst. Nu hoor ik je denken; ”verse worst?” Ja verse worst. Dit vlees is meestal al gekruid en perfect voor door de pasta. Je kunt hierbij verschillende soorten pasta gebruiken. Dit keer heb ik schelpjes gebruikt maar bijvoorbeeld penne is ook lekker.

Ingrediënten (voor 4 personen)
ongeveer 400 g verse worst
400 g schelpjespasta
1 ui
1 teentje knoflook
3 ansjovisfilets
1 gele en 1 rode paprika
blik gepelde tomaten
100 g groene of zwarte olijven
half bosje peterselie
parmezaan
olijfolie
zout en peper

Zet een pan met gezouten water op het vuur. Nu ga je de worst bakken in een braadpan met een scheutje olijfolie. Knijp de worst uit zijn velletje in de pan. Roer nu met een houten lepel het vlees los. Bak het vlees totdat het mooi bruin gekleurd is. Snipper ondertussen de ui. Schep het vlees uit de pan en bak er nu de ui,  uitgeperste teen knoflook en ansjovisfilets in. De ansjovisfilets zullen vanzelf oplossen in de saus. Snijd de paprika in stukjes en bak deze mee. Kook ondertussen de pasta volgens de verpakking ”al dente”. Voeg de gepelde tomaten met het vocht toe aan het ui-mengsel en plet de tomaten een beetje met je houten lepel. Laat dit even doorkoken en voeg dan het worstvlees weer toe. Als laatste voeg je de  grof gesneden olijven toe. Als de pasta klaar is, mik je deze ook bij je saus en schep je alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer met wat fijngehakte peterselie en flink wat Parmezaanse kaas. Buon appetito!

schelpjespasta met worst

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s