NOPI: Yotam Ottolenghi – Ramael Scully

Laten we eerlijk zijn: dit boek is vooral gekocht door de gouden randen van de bladzijdes. Alleen daarom al moest dit boek in onze boekenkast komen. TE GEK. Buiten dat zijn de recepten van Ottolenghi eigenlijk altijd verrassend, dus tijd voor een review.

Wij koken regelmatig recepten van Ottolenghi. Er zitten vaak veel ingrediënten in, maar de smaakcombinaties zijn zo verrassend dat we dat niet zo erg vinden. Daarnaast zijn twee van zijn kookboeken volledig gericht op groenten en ook in zijn andere kookboeken spelen groenten een hoofdrol. Lekker en gezond dus! Tijd om het nieuwste kookboek ‘Nopi’ eens onder de loep te nemen.

review nopi ottolenghi

In de inleiding wordt al aangegeven dat de gerechten in dit boek al iets ingewikkelder zijn. Nou.. dat klopt. De recepten zijn eigenlijk allemaal restaurant-waardig, bevatten veel ingrediënten en de recepten bestaan ook vaak uit combinaties van verschillende bereidingswijzen. Ingewikkeld dus. Er staan ook ingrediënten in waar wij nog nooit van gehoord hebben en dat komt niet vaak voor.

Het boek is ingedeeld in de volgende hoofdstukken: voorgerechten, salades, bijgerechten, vis, vlees, groenten, brunch, desserts, cocktails en condimenten (dingen als bouillon, sauzen etc). De recepten die je vindt in de hoofdstukken voorgerechten, salades en bijgerechten worden de ”iets eenvoudiger gerechten” genoemd. Deze gerechten zijn ‘te doen’. We hebben hier twee gerechten uit gemaakt, omdat we de gerechten uit vis, vlees en groenten ‘niet te doen’ vinden. De hoofdstukken brunch en cocktails vinden we  een leuke en originele toevoeging aan het boek. Perfect voor een feestje!

review nopi ottolenghi  review nopi ottolenghi

Het boek is erg mooi vormgegeven; simpel met illustraties, chic door de eenvoud en gouden randen en een beetje mysterieus door de prachtige fotografie. Mooi boek om te hebben en om een inspiratie uit op te doen, maar niet om uit te koken.

Morgen plaatsen we twee recepten uit Nopi online (recepten die niet te ingewikkeld zijn).

Nopi, Yotam Ottolenghi & Ramael Scully, € 34,95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s