Aardappels uit de oven met mozzarella en spekjes

Wij eten niet zo heel vaak aardappels. Als wij aardappels eten is het meestal iets uit de oven. Zoals ook deze keer, een keer wat anders dan de bekende gekookte aardappels. Dit recept is geïnspireerd op een recept uit de Delicious. Een stukje kabeljauw is er heerlijk bij maar een goede biefstuk of gehaktbal past er ook prima bij!

Ingrediënten (voor 2 personen)
6 licht kruimige aardappels (middelgroot)
1 teentje knoflook
4 bosuitjes
60 g spekblokjes
2 bollen mozzarella
12 cherrytomaten
klein bosje bieslook
olijfolie
boter
zout en peper

Kook als eerste de aardappels in een pan met gezouten water gaar in 20-25 minuten. Verwarm de oven op 220 graden. Meng 5 a 6 el olijfolie met de geperste teen knoflook. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Giet de aardappels af en leg ze op de bakplaat. Plet ze lichtjes, zodat ze openbarsten. Je kunt ze eventueel ook kruislings insnijden met een mes. Doe in iedere aardappel een klein klontje boter. Verdeel de fijngesneden bosui en spekblokjes over de aardappels. Scheur de mozzarella over de aardappels heen en leg de cherrytomaten tussen de aardappels door op de bakplaat. Besprenkel alles met de knoflookolie en bak alles 15 minuten in de oven totdat ze mooi kleuren en de mozzarella smelt. Als de aardappels klaar zijn strooi je er wat fijngesneden bieslook overheen ter garnering. Wij aten er een stukje kabeljauw en een makkelijke salade van veldsla en avocado bij.

aardappels uit de oven met mozzarella en spekjes

Een gedachte over “Aardappels uit de oven met mozzarella en spekjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s