Brugge: restaurant Sans Cravate

Vorig jaar heb ik van vrienden een Bongo-bon om bij een sterrenrestaurant te gaan eten cadeau gekregen als bedankje voor het feit dat ik ceremoniemeester was bij hun bruiloft. Inmiddels was deze bon bijna verlopen dus was het de hoogste tijd om deze eens in te wisselen. Wij hebben gekozen voor restaurant Sans Cravate in Brugge. Sans Cravate heeft één Michelinster. Ook hebben ze nog een gastrobar waar ze een goedkopere kaart hanteren en zich richten op eten van ’t spit zoals een lekker hoevekippetje.
Het restaurant is sfeervol en rustig ingericht met veel natuurlijke tinten. Je krijgt hierdoor een ”thuis” gevoel maar ook alsof je je in de natuur waant. De bediening is vriendelijk en niet te stijf.

Sans Cravate

We zouden onszelf niet zijn als we het 4-gangen verrassingsmenu niet zouden uitbreiden naar een 5-gangen verrassingsmenu. Het eten was fantastisch: verrassende smaakcombinaties, klassiek maar toch ook vernieuwend. We begonnen natuurlijk met champagne en amuses wat al meteen een feestje was (eigenlijk is Maartje dan al verkocht). Daarna genoten we onder andere van een lauwe vleestomaat met zwarte look in een soort bouillon van tomaat en een tarbot met bereidingen van pompoen en cantharellen. Bij alle gerechten worden bijpassende wijnen geserveerd die volgens de sommelier allemaal erg ”tof” zijn. Kortom echt een heerlijk avondje uit!

Sans Cravate  Sans Cravate

P.S. wil je naar bed rollen? Ze hebben ook een B&B waar je kunt overnachten!

Sans Cravate, Langestraat 159, Brugge

Een gedachte over “Brugge: restaurant Sans Cravate

  1. Pingback: Brugge: NXT Door |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s