Stoofpotje van kip en groenten

Kip & couscous: een gouden combinatie. In dit stoofpotje zitten lekker veel groenten verwerkt en dat komt mooi van pas nu het weer zo koud is. Dag verkoudheid en griepjes!

Ingrediënten (voor 4 personen):
4 kipfilets
2 eetlepels ras el hanout (kun je gewoon bij de AH kopen)
ongeveer 10 eetlepels olijfolie
200 g couscous
250 ml hete kippenbouillon
1 ui
2 tenen knoflook
1 aubergine
1 courgette
400 g gepelde tomaten (blik)
400 g kikkererwten (blik)
klein handje korianderblaadjes
peper en zout

Eerst moet de kip even marineren. Meng hiervoor ongeveer 8 eetlepels olijfolie met de ras el hanout (het moet een papje worden) en meng met de kip. Laat een kwartiertje intrekken. Ondertussen snijd je de ui en knoflook fijn en de aubergine en courgette in kleine blokjes. Verhit een braadpan of andere diepe pan met een scheutje olijfolie. Doe de kip samen met de ui en de knoflook in de pan en bak goudbruin. Voeg dan de courgette en aubergine toe en bak mee tot ze zacht zijn. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken en doe ze vervolgens bij het stoofpotje, samen met het blik tomaten. Voeg een scheutje water toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. Ondertussen kun je de couscous maken: doe de couscous in een ruime schaal en giet de hete bouillon erop. Laat 5 minuten afgedekt (met een deksel of een stukje plastic folie) staan tot het vocht is opgenomen. Roer dan los met een vork met een klein scheutje olijfolie. Hak de koriander fijn, meng door het stoofpotje en serveer met de couscous.

Stoofpotje met ras el hanout kip en diverse groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s