Gehakballetjes met harissa-koriandersaus en bulgur

Harissa is een Noord-Afrikaanse hete rode saus, die gemaakt is van onder meer pepers, tomaten, komijn, koriander en knoflook, en die wat wegheeft van sambal en chilisaus. Deze keer heb ik de saus voor bij de gehaktballetjes hiermee gemaakt en geserveerd met bulgur. Niks lekkerders dan thuiskomen van een dag hard werken en gehaktballen eten! Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen):
500 g rundergehakt
1 ei
4 el paneermeel
1 tl paprikapoeder
1 rode en 1 gele paprika
1 blik gepelde tomaten
1 flinke el harissa
1 bosje koriander
250 g bulgur
zout en peper
olijfolie

Meng als eerste het gehakt met het ei, de paneermeel, de paprikapoeder en breng op smaak met zout en peper. Rol er met vochtige handen 12-16 balletjes van. Zet een braadpan op het vuur en verhit een scheut olijfolie. Bak de gehaktballetjes rondom bruin aan en schep ze daarna uit de pan. Snijd de paprika in reepjes en bak deze zachtjes 4 minuten in de braadpan. Voeg de gepelde tomaten toe en plet deze met een houten lepel. Voeg de harissa toe en laat nog 1 minuut koken. Schep nu de gehaktballetjes weer in de pan en snijd de steeltjes van de koriander fijn en voeg deze ook toe. De blaadjes bewaar je nog eventjes. Stoof de gehaktballetjes met de deksel op de pan in 15 minuten zachtjes gaar. Kook ondertussen ook de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pan gehaktballetjes van het vuur en roer bijna alle blaadjes koriander er doorheen. Bewaar nog een klein beetje ter garnering. Serveer met een flinke schep bulgur en garneer met de koriander.

harissa gehaktballetjes met bulgur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s