Brugge: B&B De Weide Wereld

We gingen dus naar Brugge om te eten bij Sans Cravate. Omdat je alles uit het leven moet halen besloten we er maar een weekendje Brugge van te maken. Na enige research naar een slaapplek, vonden we ‘Bed and Breakfast De Weide Wereld’. Dit bed and breakfast ligt 7 km van Brugge af, midden in de natuur. Dat leek ons wel wat!

Zo gezegd, zo gedaan. Op een vrijdagmiddag kwamen we aan bij het bed and breakfast. We werden hartelijk ontvangen door Bruno (die samen met zijn vrouw Petra de tent runt). Bruno maakte ons wegwijs en vertelde wat over het bed and breakfast en de omgeving.

bed and breakfast de weide wereld brugge  bed and breakfast de weide wereld brugge

De kamers zijn vernoemd naar plaatsen in het Midden-Oosten, die Bruno en Petra tijdens hun vele reizen bezocht hebben. Wij sliepen in de kamer ‘Siwa’, Siwa is een verafgelegen oase in Egypte, tegen de grens met Libië, waar de mensen enorm geïsoleerd leven. Hier is Siwa een fijne kleine kamer waarbij je vanuit bed zo over de weilanden kijkt. De kamer ruikt heerlijk, waardoor je je meteen thuis voelt. Daar doen Bruno en Petra trouwens alles aan. Een fijn bed, goede douche en prachtig uitzicht, lekker slapen en lekker wakker worden dus.

Maar dat was natuurlijk niet alles. Wat tijdens onze research vooraf steeds maar weer terug kwam, was dat geweldige ontbijt. Dus toen we ’s ochtends wakker werden, konden we niet wachten om te gaan ontbijten.

bed and breakfast de weide wereld brugge  bed and breakfast de weide wereld brugge

DAT ONTBIJT, MENSEN, DAT ONTBIJT! Je ontbijt in de keuken van Bruno en Petra samen met de andere gasten. Een gezellige ruimte, met op de achtergrond een fijn muziekje en de heerlijke geur van verse koffie en zelfgebakken brood. Petra is een echte foodie; vroeger gaf ze kookworkshops, verzorgde ze de catering op een groot festival in Brugge en op reis leren Bruno en Petra altijd zo snel mogelijk de lokale eetcultuur kennen. Op tafel stond van alles: versgebakken brood, panna cotta met huisgemaakte granola, carpaccio van ananas met munt, smeuïge havermouttaartjes, jam gemaakt van fruit uit eigen boomgaard en brandnetelkaas. Een glaasje appelsap en goede koffie kon natuurlijk niet ontbreken. Blij dat we hier nog een nachtje sliepen en dus nog een keer konden ontbijten!

bed and breakfast de weide wereld brugge

‘Bed and Breakfast De Weide Wereld’ is de perfecte plek als uitvalsbasis om Brugge te bezoeken. Meer dan dat je verwacht van een bed and breakfast en met een geweldig ontbijt. In de zomer kun je buiten lekker in de hangmat liggen in de grote tuin en ook zijn er fietsen beschikbaar die je kunt lenen.

Bed and Breakfast De Weide Wereld
Boereweg 7
8730 Beernem (7 km van Brugge vandaan)
België
http://www.deweidewereld.eu

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s