Wraps pulled chicken met coleslaw en bbq-saus

Pulled chicken is iets wat de afgelopen jaren populair is geworden net zoals de pulled pork. Het lekkere aan pulled chicken is dat je het eerst kookt en daarna bakt, waardoor het een beetje krokant wordt. Het voordeel van pulled chicken is dat het veel sneller klaar is dan pulled pork. Wij eten het dit keer op een wrap met zelfgemaakte coleslaw en bbq-saus. Zie hieronder het recept.

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 kipfilets
1,5 l kippenbouillon
8 tot 10 wraps
olijfolie
zout en peper

Voor de bbq-saus:
1 ui
100 ml water
1 el fijne mosterd
2 el azijn
2 el rietsuiker
sap van een halve citroen
8 el ketchup
2 tl (gerookt) paprikapoeder

Voor de coleslaw:
halve witte kool
3 wortels
1 ui
3 el yoghurt
2 el mosterd
flinke hand vol rucola

Als eerste ga je de bbq-saus maken. Dit kan eventueel ook al een dag eerder zodat het een nachtje kan afkoelen in de koelkast. Zet een pan met 100 ml water op het vuur. Snipper de ui en voeg deze hier aan toe net zoals de mosterd, azijn, rietsuiker en citroen. Laat dit +/- 30 minuten zachtjes inkoken. Daarna voeg je de ketchup en het paprikapoeder toe. Laat het nog even een paar minuutjes door pruttelen en haal het daarna van het vuur. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt deze bbq-saus afgedekt nog best een aantal dagen in de koelkast bewaren.

Zet nu een pan met de kippenbouillon op het vuur en kook hierin de kipfilets gaar. Dikke kipfilets hebben ongeveer 25 minuten nodig. Ga ondertussen aan de slag met de coleslaw. Rasp de witte kool en de wortel fijn met een grove rasp. Snijd de ui in dunne halve ringen en meng dit alles in een flinke mengkom met de yoghurt, mosterd en rucola. Breng op smaak en zout en peper en klaar is je coleslaw. Als de kipfilets gaar zijn, haal je ze uit de bouillon en laat je ze even afkoelen. Trek ze daarna met een vork uit elkaar zodat je een soort sliertjes krijgt. Bak de pulled chicken in een bakpan met een klein scheutje olijfolie. Voeg 4 el van je zelfgemaakte bbq-saus toe en bak het lekker krokant. Verwarm je wraps eventjes in de oven en laat iedereen zijn eigen wrap met pulled-chicken en coleslaw maken. Nog een flinke dot van de bbq-saus erover en smullen maar!

wraps pulled chicken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s