Biefstuk met paksoi

Dit gerecht kun je naar smaak aanpassen; wij houden er van als je de rode peper in je mond voelt branden, maar als je hier niet zo van bent kun je natuurlijk wat minder rode peper gebruiken. Dit keer hebben we er rijst bij gegeten, maar dit kun je ook vervangen door mie of noodles.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 biefstukken
1 stronk paksoi
100 g tuinbonen
6 el sojasaus
1 teentje knoflook
stuk gember van ongeveer 2 cm
1,5 rode peper
sap van 1 limoen
zout en peper
olijfolie
rijst voor 2 personen

Zet als eerste 2 pannen met gezouten water op het vuur en breng aan de kook. Doe in een pan de rijst. Nu ga je de dressing maken voor over het gerecht. Doe in een schaaltje de sojasaus. Hak de knoflook, gember en rode peper super fijn. Als je niet van pittig houdt kun je de pitjes uit de peper weglaten. Voeg deze toe aan de sojasaus samen met het limoensap en 2 eetlepels olijfolie. Snijd nu de paksoi in reepjes van ongeveer 1 cm. Als je water kookt, gooi je er eerst de tuinbonen in. Laat 1 minuutje koken en voeg daarna ook de paksoi toe. Zet ondertussen een grillpan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de biefstukken met zout en peper naar wens rood, medium of doorbakken. Laat ze even 2 minuten rusten. Als de groentes 4 minuten hebben gekookt, zijn ze klaar. Giet ze af en schep op een bord. Een flinke schep rijst erbij en de gesneden biefstuk. Nu besprenkel je dit alles met je zelfgemaakte dressing. Eet smakelijk!

biefstuk met paksoi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s