Weekend Vibes #1

Dit keer een ander soort post dan wat jullie tot nu toe van ons gewend zijn, namelijk de Weekend Vibes. Naast recepten en hotspots is er zoveel ander leuks dat we met jullie willen delen, vandaar dat we deze categorie in het leven hebben geroepen. Hierin kan van alles terug komen: een tof evenement, een nieuw product waar wij mega enthousiast over zijn, een goede film of serie of een klein receptje. Kortom van alles waar je blij van wordt, wel zoveel mogelijk food gerelateerd.

Waarom de naam Weekend Vibes? Dit omdat bewezen is dat mensen aan het eind van de week (dus weekend of bijna…) gelukkiger zijn en wij hier een kleine bijdrage aan willen leveren. Zie het als de extra bijlage van je favoriete zaterdagkrant! Vandaag trappen we af met de eerste Weekend Vibes.

Spelen met eten

Ik zag dit servies en was meteen verliefd. De kleuren, de vorm en het idee van alles delen: dit klopt helemaal. Daarna las ik de gedachte er achter en die was misschien nog mooier. Het zijn 10 losse delen, die samen één bord (het eiland) vormen. In deze tijd waarin iedereen vooral met zichzelf bezig is, wil Mickey Philips met haar ontwerp Played  er voor zorgen dat mensen meer contact hebben met elkaar. Op elk deel van het bord leg je lekkere hapjes en je geeft een bord door om te delen, zo moet je wel contact hebben met elkaar. Eten delen, samen lachen, verhalen delen, en echt naar elkaar luisteren: zo zie ik het het liefst. Je krijgt er een mooi schap bij, waar je de losse delen in kunt opbergen (het landschap). Hoe tof!

played mickey philips

Kijk voor meer informatie op: mickeyphilips.nl. Foto gemaakt door Pam Kat

Etend door Eindhoven tijdens GLOW

Komend weekend gaat de 11e editie van GLOW van start (van 12 t/m 19 november). Dit is een jaarlijks terugkerend lichtkunstfestival, in hoe kan het ook anders, Eindhoven. Je loopt een bepaalde route en onderweg kom je verrassende lichtinstallaties en projecties tegen, die in het teken staan van een thema; dit jaar City & Science. Je doet ongeveer 2,5 uur over de route en om deze route nog leuker te maken, kun je de culinaire wandeling volgen. Hierbij loop je de route, maar op de route stop je bij 4 verschillende restaurants, waarbij je bij elk restaurant steeds 1 gang eet. Je geniet dus van een 4-gangendiner, inclusief een glas wijn bij iedere gang, tafelwater en koffie bij het dessert voor € 67,50.

glow eindhoven

Kijk voor meer informatie op: walkingdinner.nl/steden/glow

Snelle lunch met tomaatjes uit de oven

Hoe fijn is het om op zaterdag of zondag een net wat lekkerder broodje te maken dan dat je doordeweeks eet? Door zelf zongedroogde tomaatjes te maken, wordt je gewone boterham iets speciaals. Doe hiervoor het volgende: Halveer wat kleine tomaatjes (romaatjes, kerstomaatjes hoef je niet te halveren) en meng met wat olijfolie en gedroogde tijm of oregano en wat peper en zout. Zet een half uurtje in de oven op 180 graden Celsius. Zorg dat je lekker brood in huis hebt, snijd een dikke snee af en beleg met de tomaatjes uit de oven, een plakje droge ham en een beetje mozzarella. Nog wat peper erover en klaar is je hapje!

sandwich met tomaatjes mozzarella en ham  sandwich met tomaatjes mozzarella en ham

Een gedachte over “Weekend Vibes #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s