Spaghetti met gehaktballen en aubergine

Spaghetti met gehaktballen, wie houdt er niet van? Een echte klassieker. Deze keer met aubergine en venkelzaad waardoor het toch een verrassende twist krijgt. Een soort van pasta alla norma, maar dan anders. Dit wil je eten wanneer je door de regen bent gefietst en als een verzopen katje thuis komt. Nog lekkerder als iemand anders het voor je maakt trouwens.

Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g rundergehakt
2 el venkelzaad
1 teen knoflook
1 aubergine
bosje basilicum
blik gepelde tomaten
50 g pijnboompitten
250 g spaghetti
2 el chilisaus
2 el balsamicoazijn
olijfolie
boter
zout en peper

Snijd de steeltjes van de basilicum fijn en meng deze samen met wat zout en peper door het gehakt. Draai ongeveer 16 gehaktballen en rol deze door het venkelzaad. Braad de gehaktballen ongeveer 10 minuten in een braadpan in een scheutje olijfolie en een klontje boter. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes  en doe het in een kom. Strooi en royaal zout op. Laat zo 10 minuten staan. Haal de gehaktballen uit de pan. Pak nu telkens een handje aubergine en knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Bak de blokjes in een scheut olijfolie in de pan waar de gehaktballen uit komen. Knijp er de teen knoflook boven fijn en voeg de chilisaus en balsamicoazijn toe. Voeg de tomaten toe en plet deze met een vork. Laat even 5 minuten koken en voeg nu de gehaktballen weer toe. Laat dit 10 minuten pruttelen. Kook ondertussen de spaghetti in 8 minuten gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan. Breng de saus op smaak en serveer de gehaktballen met de spaghetti. Strooi er wat basilicumblaadjes overheen en de pijnboompitten. Enjoy!

gehaktballen met aubergine en spaghetti

Een gedachte over “Spaghetti met gehaktballen en aubergine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s