Yay it’s Friday: soba noodles met gamba’s en sugarsnaps

Dit is simpel, snel, lekker, gezond en het perfect begin van je weekend. Wat wil je nog meer! Soba noodles zijn noodles op basis van boekweitmeel. Deze hebben een stevige bite en vullen naar mijn mening beter dan de normale noodles. En gamba’s zijn natuurlijk altijd een succesverhaal.

Ingrediënten (voor 2 personen):
100 g soba noodles
100 g sugarsnaps
100 g kastanjechampignons
250 g (ontdooide) gamba’s
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 rode peper
klein bosje koriander
stuk gember van 1 cm
1 limoen
2 el sojasaus
3 el rijstwijn-azijn
3 el sesamolie
sesamzaadjes
zout en peper
olijfolie

Zet als eerste een pan met gezouten water op het vuur. Hierin kook je de noodles gaar. Spoel af met koud water en zet even aan de kant. Maak een dressing van de sojasaus, rijstwijn-azijn, sesamolie, sap van een halve limoen en 1 eetlepel olijfolie. Zet ook dit opzij. Maak de sugarsnaps schoon (het draadje aan de zijkant moet eraf) en snijd de champignons in plakjes. Hak de gember, knoflook, sjalot en knoflook heel fijn en bak deze in een pan met een scheutje olijfolie. Voeg na een paar minuutjes de sugarsnaps toe. Even laten meebakken en dan mogen ook de gamba’s erbij. Als de gamba’s bijna gaar zijn voeg je de champignons toe. Mik nu je dressing er overheen en laat dit alles even 5 minuten koken. Snijd de koriander grof. Schep daarna de noodles door de gamba’s  heen en serveer in een kom. Garneer met wat koriander en sesamzaadjes.

soba noodles met gamba's, sugarsnaps en champignons

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s