Happy Sunday: risotto met courgette, geitenkaas en krokant spek

Risotto is echt comfortfood. Perfect voor een gure herfstdag. Het is een soort troost eten; als het net uit is met je vriendin, je ruzie hebt met je hond of toch geen loonsverhoging hebt gehad. Zet dit op tafel en je bent er zo overheen.

Ingrediënten (voor 2 personen):
4 plakjes ontbijtspek
halve courgette
handje (diepvries) doperwten
100 g geitenkaas
3 stengels bleekselderij
2 handjes rucola
flinke scheut witte wijn
1 l groente- of kippenbouillon
200 g risotto
1 teentje knoflook
olijfolie
boter
zout en peper

Als eerste zorg je dat de bouillon warm is en klaar staat. Nu ga je de ingrediënten snijden voor de risotto. Snijd de bleekselderij in dunne halve maantjes, de courgette in halve rondjes en de plakjes spek in kleine reepjes. Bak de bleekselderij in een scheut olijfolie samen met de uitgeperste teen knoflook. Na een paar minuutjes voeg je de risotto toe. Deze bak je even kort mee tot hij glazig ziet. Voeg de wijn toe en pas als deze is verdampt ga je de bouillon toevoegen. Zorg dat je telkens een klein beetje toevoegt zodat het vocht goed opgenomen kan worden. Bak ondertussen de courgette in een andere pan in wat olijfolie en zout en peper. Als deze bijna gaar is haal je het uit de pan en ga je hierin het spek uitbakken. Zorg ondertussen dat je telkens als je risotto droog dreigt te komen staan dat je bouillon toevoegt. Uiteindelijk moet je ongeveer 1 liter hebben toegevoegd. Tip: blijf goed roeren! Als je risotto bijna gaar is voeg je de erwten en courgette toe. Uiteindelijk draai je het vuur uit en voeg je enkele klontjes boter toe. Roer even door en leg de deksel op de pan. Laat nu even 5 minuten rusten. Leg wat rucola op een bord, flinke schep risotto erop en de spekjes en geitenkaas erover verdelen. Eet smakelijk!

risotto met doperwten, geitenkaas courgette en spek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s