Bowl met kip en zoete aardappel

Jongens, dit is hét recept waar je op maandagochtend al naar uitkijkt. Het is gezond (hallo zoete aardappel en zwarte bonen), maar toch een soort van comfortfood (hallo Netflix). Het is makkelijk te maken en ook handig mee te nemen in een bakje als lunch op het werk.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kipfilets
1 zoete aardappel
1 klein blikje zwarte bonen
1 rode ui
2 tl komijn
2 tl chilipoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl 5-kruidenpoeder (te koop bij AH of toko)
1 avocado
1 rode peper
handje korianderblaadjes
olijfolie
peper en zout
bruine rijst voor erbij

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de zoete aardappel in blokjes en de rode ui in dunne ringen. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Meng de komijn, chilipoeder, paprikapoeder, wat peper en zout en 2 eetlepels olijfolie door elkaar zodat je een soort marinade krijgt. Meng een deel hiervan met de zoete aardappel en de rode ui en de rest met de kipfilets. Leg de zoete aardappel, de rode ui en de kipfilets naast elkaar op de met aluminiumfolie beklede bakplaat en zet ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven tot dat de kip goudbruin en goed gaar is. Zet de rijst op het vuur en kook deze gaar, zoals op de verpakking beschreven staat. Ondertussen prak je de avocado, snijd je de rode peper en de korianderblaadjes fijn (houd wat koriander achter voor de garnering) en meng je dit door elkaar. Doe er een scheutje olijfolie, wat peper en zout en eventueel nog een beetje komijnpoeder door. De zwarte bonen giet je af en spoel je schoon. Zet een koekenpan op het vuur met een klein scheutje olijfolie en bak hierin de bonen met het 5-kruidenpoeder totdat de bonen open springen. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Haal de kip en groenten uit de oven. Snijd de kip in plakjes. Pak 2 kommetjes en doe daarin wat rijst, de kip, de zoete aardappel, rode ui en de bonen  en doe daarop een lepel van de guacamole. Garneer met de overgebleven korianderblaadjes en serveer!

bowl met rijst, zoete aardappel en kip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s