Brugge: NXT Door

Na ons luxe etentje bij sterrenzaak Sans Cravate in Brugge was het de volgende dag tijd voor streetfood bij NXT Door. Volgens eigen zeggen is streetfood ”like having sex in a public area – so dirty but so good.” De moeite waard om te proberen.

Bij NXT Door hebben ze een beperkte kaart, wat de keuze makkelijker maakt. We kiezen voor het menu van 5 gangen voor € 35,00. We beginnen met 3 kleine gerechtjes die samen het voorgerecht vormen; deze gerechtjes kun je niet kiezen, maar stelt de chef zelf voor je samen. Wij kregen een ceviche met ingelegde rode ui en mango, kort gegaarde zalm met sojaboontjes en een lekkere dumpling. Vervolgens kies je een hoofdgerecht. Wij kozen voor hotdog Indian style met ras el hanout en naanbrood en pita deluxe met lamsbout, feta en za’atar. Beide gerechten waren flinke porties, met lekker mals vlees en fijne bijgerechten. Na dit alles hadden we toch nog plek voor een nagerecht; we kozen allebei voor warme ananas met een bolletje ijs en karamel. Een perfecte afsluiter voor dit diner.

NXT Door Brugge            NXT Door Brugge

Het restaurant ziet er erg gezellig uit. Fijne bankjes met kussens, een donkere sfeer en het geheel voelt een beetje Oosters aan; wat goed past bij het eten dat op tafel verschijnt. Ook leuk is dat ze in het restaurant zelf cocktails shaken, dit maakt het lekker feestelijk. NXT Door Brugge

P.S. naast NXT Door zit Toms Diner (of eigenlijk zit NXT Door naast Toms Diner). De volgende keer gaan we ook zeker hier een kijkje nemen!

NXT Door, West-Gistelhof 21, Brugge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s