Aardappeltaart

Dit recept is eigenlijk per toeval op tafel beland. Maartje had een recept uit de Delicious uitgezocht en ik dacht dat het om de aardappeltaart ging. Fout! Geluk bij een ongeluk bleek dit erg lekker te zijn en kunnen we dit weer aan ons receptenboekje toevoegen. Zie hieronder onze versie.

Ingrediënten (voor 2 personen):
1 teen knoflook
1 flinke el rozemarijnnaaldjes fijn gesneden
150 g aardappels
1 grote appel
8 vellen filodeeg (deze zijn dunner dan bladerdeeg en minder vet)
cayennepeper
50 ml zure room
zout en peper
olijfolie

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng de knoflook en rozemarijn met ongeveer 100 ml olijfolie. Snijd of schaaf (op een mandoline) de aardappels en appel in dunne plakjes (3 mm). Meng deze met de knoflookolie. Breng op smaak met zout en peper. Bekleed een ovenschaal met bakpapier en leg hierop 4 vellen filodeeg. Strooi hierover een beetje cayennepeper. Leg hierop de resterende 4 vellen en bestrooi ook deze met cayennepeper. Bestrijk met de zure room en leg hierop de aardappel- en appelschijfjes dakpansgewijs in rijen tegen elkaar aan. Bak in de oven in +/- 30 minuten gaar. Serveer met een simpele salade met tomaat en avocado. Je kunt deze aardappeltaart ook als bijgerecht eten, omdat het een vrij lichte maaltijd is.

aardappeltaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s