Yay it’s Friday: Marokkaanse hamburgers met wortelsalade

Na de standaard broodjes hamburger met een plakje cheddar en een zielige augurk, was het tijd voor een hamburger van een ander kaliber. Met wat ras el hanout krijgt deze hamburger een Marokkaans tintje. Met een paar simpele aanpassingen zet je zo iets heel anders op tafel. De frisse wortelsalade maakt het helemaal af.

Ingrediënten (voor 8 broodjes hamburger):
500 g rundergehakt
1 tl ras el hanout
1 tl gerookt paprikapoeder
6 wortels
bosje koriander
1 citroen
2 el sesamzaadjes
8 el yoghurt
2 el sumak
zout en peper
olijfolie
Turks brood

Meng het gehakt met de ras el hanout, paprikapoeder, zout en peper. Maak er nu 8 mooie hamburgers van. Druk in het midden een klein kuiltje zodat ze sneller gaar zijn. Schil voor de salade de wortels en schaaf ze met een dunschiller in mooie lange dunne linten. Hak de koriander fijn en meng deze samen met het sap van de citroen en 6 eetlepels olijfolie in een grote kom. Rooster in een koekenpan de sesamzaadjes en voeg deze ook toe aan de wortelsalade. Bak ondertussen in een koekenpan met een scheutje olijfolie de hamburgers gaar (+/- 5 minuten per kant). Meng de yoghurt met de sumak en een klein scheutje olijfolie. Serveer de hamburgers met wat Turks brood, een flinke schep wortelsalade en een klodder yoghurtsaus.

marokkaanse hamburger met wortelsalade en yoghurtsaus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s