Risotto van orzo met kip en en bospaddenstoelen

Risotto is iets wat we allemaal wel kennen en bij veel onder ons een grote favoriet. Deze keer maakte ik geen risotto van risotto-rijst, maar van orzo. Hiermee maak je een vollere risotto, met een stevige bite, de moeite waard om een keer te proberen dus. Maartje maakte het boodschappenlijstje en stuurde me op pad, op zoek naar orzo. Helaas zonder succes; in plaats van met orzo kwam ik met Turkse vermicelli thuis (fail!). Bij poging 2 kwam het goed en toverde ik dit maaltje op tafel.

Ingrediënten (voor 4 personen):
300 g kippendijen
400 g orzo
200 g bospaddenstoelen (of kastanjechampignons)
10 g gedroogde bospaddenstoelen
1 citroen
1 ui
3 stengels bleekselderij
1 l kippenbouillon
klein bosje dragon
Parmezaanse kaas
boter
olijfolie
zout en peper

Doe als eerste de gedroogde bospaddenstoelen in een bakje lauwwarm water zodat ze kunnen weken. Zorg dat je bouillon warm staat. Snijd de kip in kleine blokjes en bak deze in een braadpan in een scheutje olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Als je kip mooi bruin begint te kleuren schep je het uit de pan. Zet apart en snijd de champignons in plakjes. Bak deze een paar minuten in dezelfde pan. Schep deze ook uit de pan. Snijd vervolgens de ui en bleekselderij fijn. Deze fruit je aan in de braadpan. Als ze glazig worden voeg je de orzo toe. Laat deze even kort mee bakken en voeg wat bouillon toe. Voeg niet teveel ineens toe, zodat de orzo het vocht goed kan opnemen. Blijf goed roeren en voeg na 10 minuten de paddenstoelen en de kip toe. Knijp het sap van de citroen er boven uit. Blijf bouillon toevoegen en roeren totdat de orzo gaar is. Draai het vuur uit, rasp er flink wat Parmezaanse kaas over en voeg enkele klontjes boter toe. Roer nog even door en leg de deksel op de pan. Laat 5 minuten rusten. Snijd ondertussen de dragon fijn. Schep een flinke lepel orzo op en bestrooi met wat dragon. Geniet van je bordje Turkse vermicelli orzo!

risotto van orzo met kip

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s