Yay it’s Friday: wraps met biefstuk en avocado

Dit is een klein feestje op je bord en perfect om het weekend mee in te luiden. Met een goede biefstuk ben je natuurlijk sowieso al blij, maar door hem te marineren en te serveren op een wrap met allemaal lekkere toppings wordt het nog veel beter. Probeer het zou ik zeggen!

Ingrediënten (voor 6 wraps):
2 biefstukken
1 glas sinaasappelsap
2 teentjes knoflook
1 rode peper
1 el komijn
1 tl kaneel
100 g feta
6 kleine wraps
1 rijpe avocado
4 flinke tomaten
handje vol koriander
3 à 4 jalapeño pepers
potje salsa (wij kozen voor de hot versie)
olijfolie
zout en peper

Begin met de marinade. Hak hiervoor de knoflook, rode peper en koriander fijn (houd een beetje koriander achter voor de garnering) en meng met de de sinaasappelsap, komijn en kaneel in een ruime kom (of plastic zak die je goed kunt afsluiten, dat werkt goed voor marinades) en leg hier de biefstukken in. Dek af en zet ongeveer een uurtje in de koelkast. Verwarm de oven  voor op 180 graden Celsius. Haal de biefstukken uit de marinade en bak ze in een scheut olijfolie medium rare (2 minuten per kant) in een koekenpan. Laat daarna 5 minuten rusten onder een stukje aluminiumfolie. Ondertussen snijd je de tomaten in blokjes en de rest van de koriander fijn. Doe dit bij elkaar in een kom en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak en zout en peper. Snijd de pepers in ringen en de avocado in plakjes. Verkruimel de feta in een bakje en leg de wraps even in de oven om warm te worden. Snijd de biefstukken in dunne plakken en zet alles op tafel. Nu kan iedereen zijn eigen wrap samenstellen met wat plakjes biefstuk, avocado, pepers, feta, tomaat en salsa. Let’s eat!

wraps met biefstuk en avocado

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s