Happy Sunday: wentelteefjes de luxe

O-M-G je moet beloven dat je dit een keertje klaarmaakt als ontbijt. Wentelteefjes zijn natuurlijk sowieso al te gek, maar met suikerbrood is het helemaal een feestje. Kan natuurlijk ook als feestelijk ontbijt met Kerstmis.


Ingrediënten (voor 2 wentelteefjes):
4 niet te dikke sneetjes suikerbrood
1 banaan
4 eetlepels zacht fruit (kan ook uit de diepvries zijn, wij gebruikten bosvruchten uit de diepvries)
1 banaan
2 eieren
boter
poedersuiker
iets van een eetlepel Griekse yoghurt, crème fraîche of slagroom

Als je diepvriesfruit gebruikt, laat dit dan even ontdooien. Prak de banaan en meng dit door het fruit heen. Besmeer de sneetjes brood aan beide kanten met wat boter. Kluts de eieren door elkaar en haal de sneetjes brood er doorheen. Laat goed uitlekken en doe een eetlepel fruit op een van de sneetjes. Leg de andere snee erop en druk ze goed op elkaar. Herhaal dit met de andere twee sneetjes suikerbrood. Bak de wentelteefjes mooi goudbruin in de koekenpan en druk goed aan zodat ook de binnenkant gaar wordt en het fruit in het brood wordt gedrukt. Leg het wentelteefje op een mooi bordje, met een klodder Griekse yoghurt, eventueel nog wat fruit dat over is en bestrooi met poedersuiker. Als dit geen goed begin van je zondag is…

luxe wentelteefjes van suikerbrood met bosvruchten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s