Yay it’s Friday: tagliatelle met mosselen

Mosselen, die eet je als de ‘R’ in de maand zit, dus die zijn nu volop verkrijgbaar. Een keer wat anders dan de traditionele mosselen, besloten we ze met tagliatelle te maken. Een soort variatie op de pasta vongole. YUM! Dit is echt weekend-eten als je het mij vraagt; lekker met vrienden eten of gezellig met z’n tweetjes. Hier kun je alle kanten mee op.

Ingrediënten (voor 2 personen):
300 g verse mosselen
2 teentjes knoflook
1 stengel bleekselderij
1 blik tomaten (a 400 g)
2 el tomatenpuree
1 klein gedroogd rood pepertje (hier moet je voorzichtig mee zijn, het verschilt per soort hoe pittig ze zijn)
1 glas droge rosé
klein bosje platte peterselie
4 tagliatelle nestjes
olijfolie

Begin met de mosselen: deze moet je goed wassen (ik doe dat altijd een paar keer) zodat er geen zand en viezigheid meer tussen zit en verwijder de baard. Mosselen die niet dicht gaan (klop er een keer zachtjes mee op de aanrecht) of die kapot zijn gooi je weg. Zet vast een pan water op het vuur om zo de tagliatelle in te koken. Snijd dan de knoflook en bleekselderij in dunne plakjes. Zet een braadpan of andere diepe pan op het vuur (hier moeten zo de mosselen in, de pan moet groot genoeg zijn) en doe er een scheutje olijfolie in. Fruit de knoflook aan samen met de bleekselderij. Na een paar minuten doe je er het blik tomaten bij, de tomatenpuree en verkruimel je het pepertje erboven. Roer goed door en laat een paar minuten sudderen. Doe ondertussen de tagliatelle nestjes in het kokend water en kook dit all dente, zoals op de verpakking staat. Voeg de mosselen toe en daarna het glas rosé. Leg de deksel op de pan, schud een keer goed en laat 1 minuut staan. Daarna haal je de deksel van de pan zodat de wijn kan verdampen en je goed kunt zien dat de mosselen open gaan. Als  alle mosselen open zijn, is het klaar. Hak de peterselie fijn en roer door de mosselen. Giet de tagliatelle af en serveer met de mosselen. Pak een glas rosé en luid je weekend in!

tagliatelle met mosselen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s