Happy Sunday: kippenbouten uit de oven met chorizo, paprika en aardappeltjes

Het is zondag, je hebt je laatste kerst-inkopen gedaan, genoten van een koffietje in de stad en rijdt met een voldoen gevoel naar huis. Daar wacht een mooie kerstboom op je, maar…. geen eten. Tijd voor een makkelijke maaltijd. Nu kun je natuurlijk een pizza bestellen bij grote vriend Domino’s, maar dit gerecht zet je echt in een handomdraai om tafel. In de tijd dat de kip in de oven staan, kun jij alvast de kerstcadeautjes inpakken.

Ingrediënten (voor 2 personen):
2 kippenbouten
300 g kleine aardappeltjes
2 paprika’s
200 g chorizo
rasp van een halve citroen
1 tl gedroogde tijm
olijfolie
peper en zout
groen salade voor erbij

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappeltjes en snijd grote aardappels doormidden. Snijd de chorizo in blokjes en de paprika’s in reepjes. Leg alles op de bakplaat en doe er een scheutje olijfolie over. Bestrooi met de tijm, zout en peper en de citroenrasp en zet in de oven voor ongeveer 45 minuten. Ondertussen maak je er een groene salade bij van bijvoorbeeld veldsla, tomaatjes, olijven en feta. Klaar is je makkelijke maaltijd!

kip met paprika en chorizo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s