Eindhoven: Zarzo

Wj had het al weken over een verrassing voor mijn verjaardag. Na lang zeuren heb ik het 2 dagen voor d-day er toch uit gekregen; we gingen naar Zarzo! Dit restaurant bestaat sinds 2013 en heeft sinds 2015 zijn eerste Michelin-ster. Te gek, nu kon het verheugen beginnen, waar gingen we van genieten? Zarzo heeft uiteindelijk alle dromen waargemaakt, wat was dit fantastisch..

Op een regenachtige zaterdagavond kwamen we aan bij Zarzo. We werden meteen hartelijk ontvangen en naar onze tafel begeleid. Heel langzaam de trap af om ondertussen goed rond te kijken. Het is een enorm tof pand: groot, industrieel, maar modern en toch intiem en gezellig. Wij hadden geluk met een tafeltje waar je zo de open keuken in kijkt. De perfecte plek om heel de avond alles goed in de gaten te houden. Het interieur zat dus wel goed. Nu het eten nog, en natuurlijk de wijn.

we begonnen de avond met wat oesters en champagne, we hadden tenslotte wat te vieren. Daarna begon het feest van de amuses. Eigenlijk is dat het leukste van de avond als je het mij vraagt. Allemaal mega smaakvolle kleine hapjes en nog een heel menu om naar uit te kijken. De amuses waren top; denk aan een flinterdun toastje met paddenstoelen en truffel en een krokantje van kip met basilicumcrème, Parmezaanse kaas en piment.

Zarzo Eindhoven        Zarzo Eindhoven

Vervolgens gingen we verder met de rest van het menu. Wij gingen voor een 5-gangen menu met bijpassende wijnen. Als eerste gerechtje kregen we een tartaar van kalf met zalm. Eigenlijk een simpel gerechtje, maar heel goed op smaak en iets waar ik nu nog van droom. Daarna verder de combinatie van burrata, avocado en ansjovis. Dit gerechtje heeft alles in zich, romig door de de burrata en zout door de ansjovis. Verrassend en erg lekker. Na de burrata door met de paling, coquille en artisjok. Hier wordt een soort sterke bouillon overheen gegoten. Dit is een smaakbommetje in je mond met de verschillende texturen van de ingrediënten. Hierna beseffen we ons dat hierna alleen nog het hoofdgerecht en dessert volgt dus we raken lichtelijk in paniek. Maar dat is nergens voor nodig, de avond is nog niet voorbij. Als hoofdgerecht krijgen we wilde eend met aardpeer, braam en yoghurt. WOW! De eend is echt perfect gegaard. Hier heb ik geen woorden voor, dit moet je gewoon proeven. We sluiten af met een dessert met yoghurt. blauwe bes en rode biet. Een frisse combinatie met een lekker zoetje, maar helaas het laatste gerechtje van deze avond.

Naast het fantastische eten hebben we ook enorm genoten van de wijn. De sommelier was een leuke jonge gast die echt plezier had in zijn werk. Bij elk gerechtje was door het team een goed passende, maar niet voor de hand liggende wijn uitgekozen. Dit maakt de avond compleet. Zarzo is een echte aanrader voor als je iets te vieren hebt of een keer echt wil genieten bij een sterrenzaak. Verrassende, maar perfect klaar gemaakte gerechtjes, een fijne ambiance en niet te stijf en goed personeel wat er alles aan doet om jouw avond fantastisch te maken.

Zarzo Eindhoven

bron

Nu wens ik dat ik binnen nu en een jaar miljonair ben, zodat ik elke maand kan genieten van een 5-gangen diner bij Zarzo. Alhoewel, zo moeilijk ben ik niet, ik neem ook genoegen met alleen de amuses en een glaasje Cava.

Zarzo, Bleekweg 7, Eindhoven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s