Happy Sunday: luchtige pancakes

Hallo lieve mensen! Allemaal een gelukkig nieuwjaar voor jullie. Dat het maar een mooi jaar mag worden met lekker eten, nog lekkerdere wijntjes en biertjes, gezellige avonden en in goed gezelschap van lieve vrienden en familie. Om dit jaar opperbest te beginnen, hebben we deze luchtige pancakes gemaakt. Persoonlijk zou ik er een glaasje bubbels bij appreciëren op deze feestelijke zondag, maar goed wie ben ik.

Ingrediënten (voor 4 personen):
3 eieren
115 g boekweitmeel
1 tl bakpoeder
1,4 dl melk
een snufje zout
200 g diepvriesfruit
2 el honing
slagroom, yoghurt of crème fraîche voor erbij

Je begint met het scheiden van de eieren, doe het eiwit in een kleinere schaal en het eigeel in een grotere kom, je hebt het allebei nodig. Doe het meel, het bakpoeder en de melk bij het eigeel en meng goed door elkaar. Klop het eiwit met een snufje zout met de mixer stijf, dit klinkt ingewikkelder dan het is: in een paar minuten heb je mooi stijf eiwit en juist hierdoor worden de pancakes zo luchtig! Spatel het eiwit door het beslag. Verwarm nu een koekenpan op matig vuur en doe er een klontje boter in. Ondertussen doe je het diepvriesfruit met de honing in een steelpannetje en laat een inkoken op het vuur. Giet een beetje beslag in de koekenpan, je kunt ongeveer 3 kleine pancakes in een koekenpan kwijt. Bak in een paar minuten aan beide kanten goudbruin en stevig. Serveer de pancakes met het fruit en eventueel wat slagroom of yoghurt naar smaak.

luchtige pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s