Soep van zoete aardappel, pompoen en wortel

Soep is dé manier om lekker veel groenten binnen te krijgen, maar in de winter ook hartverwarmend. Niks lekkerders dan een dampende pan soep met een broodje. Maak een flinke pan soep en vries de helft in, dan heb je ook voor drukke dagen een gezonde maaltijd achter de hand. Deze soep is zoet, maar pittig en heeft een gezellig kleurtje natuurlijk.

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 pompoen
2 zoete aardappels
4 wortels
2 uien
4 tenen knoflook
1 stuk gember ter grootte van een duim
1 verse Spaanse peper
1 tl kurkuma
2 tl kerriepoeder
1 tl tomatenpuree
1 bouillonblokje (kip of groente)
1 l water
100 g feta
klein bosje verse koriander
handje cashewnoten (ongezouten)
olijfolie
peper en zout

Verwijder de schil van de pompoen, snijd doormidden en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de zoete aardappel en de wortels en snijd in blokjes. Hak de uien, knoflook, gember en Spaanse peper (zonder zaadjes) fijn. Zet een grote pan op het vuur en doe hier een scheutje olijfolie in. Fruit op laag vuur hierin de ui, knoflook, gember en Spaanse peper aan. Na ongeveer 5 minuten voeg je het kerriepoeder en de kurkuma toe. Roer goed door en laat 2 minuten staan. Dan doe je de pompoen, zoete aardappel en wortel in de pan. Roer door en laat op laag vuur 5 minuten staan. Roer de tomatenpuree erdoor en voeg 1 liter kokend water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat ongeveer een half uurtje koken totdat de groenten zacht zijn. Ondertussen kun je vast de feta verkruimelen en de cashewnoten en koriander hakken. Dit is straks je garnering. Als de groenten gaar zijn pak je de staafmixer en pureer je de soep tot een gladde soep. Als de soep te dik is kun je eventueel nog wat water toevoegen. Proef de soep en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de kommen en garneer ze met wat feta, cashewnoten en de koriander.

soep van zoete aardappel, pompoen en wortel

Een gedachte over “Soep van zoete aardappel, pompoen en wortel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s