Happy Sunday: Pappardelle met stoofvlees

Zelf stoofvlees maken is eigenlijk een soort therapie. Neem een regenachtige zondag, begin rond een uur of 3 met het stoofvlees, neem zelf vooral ook een glaasje rode wijn en zet een lekker muziekje op. Als alles in de pan zit en lekker staat te pruttelen vult het huis zich met heerlijke geuren en ondertussen kun jij gewoon genieten van een mooie film of goed boek. Ultieme ontspanning als je het mij vraagt.

Ingrediënten (voor heel veel stoofvlees)
ongeveer 700 gram runderlappen
handje verse gemengde kruiden: rozemarijn, tijm, oregano, majoraan (je kunt hiervoor ook gedroogde kruiden pakken, dan ongeveer 3 eetlepels)
1 rode ui
4 teentjes knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
2 glazen rode wijn
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
2 eetlepels parelgort (optioneel)
250 gram kastanjechampignons
70 g boter
2 handjes geraspte Parmezaanse kaas
handje pijnboompitten
klein bosje verse peterselie
olijfolie
peper en zout
pappardelle (of een andere pasta) voor erbij

Snijd de runderlappen in blokjes en bestrooi met peper en zout. Verhit een braadpan met een scheutje olijfolie en bak hierin het vlees bruin. Hak ondertussen de kruiden, ui, knoflook, bleekselderij en wortel fijn. Voeg dit samen met de tomatenpuree toe aan het vlees en bak in ongeveer 5 minuten de groenten zacht. Dan doe je de wijn erbij en laat pruttelen tot het vocht bijna verdampt is. Nu kan het blik tomaten en de parelgort erbij. Roer goed door en voeg net voldoende water toe totdat het vlees 1 centimeter onder water staat. Leg de deksel op de pan en laat in 2-3 uur het vlees helemaal gaar stoven met de deksel op de pan. Houd in de gaten of er nog voldoende water in de pan zit; het vlees mag echt niet droog komen te staan. Het is klaar wanneer het super zacht is en je het zo uit elkaar kunt trekken. Een half uur voordat het klaar is snijd je de champignons in plakjes en voeg je dit toe aan het vlees. Als het vlees klaar is breng je het op smaak met peper en zout. Dan trek je met 2 vorken het vlees uit elkaar, laat nog even op laag vuur staan. Kook de pasta gaar, rooster de pijnboompitten en hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Zet het vuur van het vlees uit en roer er de roomboter door en 2 handjes Parmezaanse kaas. Doe wat pasta op een bord en een goede schep stoofvlees. Garneer met de pijnboompitten en de peterselie en natuurlijk nog wat extra Parmezaanse kaas. Vergeet niet om voor jezelf nog een lekker glas rode wijn in te gieten en geniet! Fijne zondag!

pappardelle met stoofvlees

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s