Bowl met gehakt en verse groenten 

De laatste tijd eten wij regelmatig bowls. Het idee van een bowl is dat je een kom hebt met (gezond) eten en dat je dit met alleen een vork of lepel heerlijk achteroverleunend op de bank kunt verorberen. Deze keer hebben wij een versie met krokant gehakt gemaakt en vele soorten verse groenten. Simpel en snel maar het krijgt een ware kick door de zelfgemaakte dressing.

Ingrediënten (voor 2 flinke kommen):
300 g rundergehakt
2 teentjes knoflook
stuk gember van 2 cm
1 rode peper
bosje basilicum
200 ml kippenbouillon
1 avocado
halve komkommer
1 flinke wortel
1 rode paprika
8 cherrytomaten
sesamzaadjes
1 limoen
3 el sojasaus
1 el vissaus
1 el suiker
2 el (sriracha) chilisaus
200 g rijst
olijfolie
zout en peper

Als eerste hak je de knoflook, gember en roder peper heel fijn. Bak deze aan in een scheutje olijfolie in een grote pan. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Zet ondertussen een pan gezouten water op het vuur en kook hierin de rijst gaar. Braad het gehakt tot het gaar is en verwijder dan al het vet uit de pan. Dit kun je doen door de pan schuin leeg te gieten of even alles in een vergiet gooien. Pas als het vet is verwijderd kun je het gehakt krokant bakken. Na ongeveer 8 minuten voeg je de kippenbouillon toe. Laat nog een paar minuten door bakken en draai dan het vuur uit. Snijd de avocado, wortel, komkommer en paprika in mooie stukjes. Halveer de tomaatjes en snijd de basilicum fijn. Meng voor de dressing de sojasaus, vissaus, suiker, sriracha saus en het sap van een limoen. Zorg dat de suiker is opgelost in je dressing. Als je rijst gaar gekookt is giet je deze af. Schep wat rijst in een mooie grote kom en doe hierop een paar scheppen van het krokante gehakt. Voeg wat van alles groenten toe en garneer met wat basilicum en sesamzaadjes. Als laatste giet je er 2 a 3 lepels van je zelfgemaakte dressing overheen. Time to enjoy!

bowl met gehakt en verse groenten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s